ro
Introducere Prezentare generală a articolelor Un șoarece în casă poate fi un oaspete foarte neplăcut, scăpați rapid de el!

Un șoarece în casă poate fi un oaspete foarte neplăcut, scăpați rapid de el!

Un șoarece în casă poate fi un oaspete foarte neplăcut, scăpați rapid de el!
La prima vedere, un șoarece poate părea un animal mic, inocent și drăguț, însă aparențele înșală. Șoarecele este un musafir nepoftit în casă, lăsând în urmă doar resturi de mâncare și excremente. Nu este bine să amânați – scăpați imediat de șoareci! Iată câteva sfaturi și trucuri.

Șoarecii se mută de obicei în casă toamna și iarna. De îndată ce se face frig afară, ei încep să caute un nou cămin potrivit. Cea mai mare atracție pentru acești dăunători este, desigur, mâncarea. Odată ce un șoarece descoperă că are acces liber la mâncare în subsol sau cămară, nu va mai pleca și, cel mai probabil, va chema și restul familiei sau își va crea propria familie. Există o regulă nescrisă conform căreia acolo unde există un șoarece, în curând vor fi mai mulți.

Cum vă puteți da seama dacă aveți un șoarece în casă sau în apartament? Este foarte simplu. Primul indiciu este mâncarea mușcată, inclusiv ambalajul acesteia. De exemplu se văd urme pe mere, cartofi sau biscuiți. De asemenea, se poate întâmpla ca șoarecele să roadă un cablu. Și acestea sunt semne neplăcute ale prezenței unui șoarece. Un alt indiciu sunt excrementele de șoarece. Odată ce le descoperiți, este clar că aveți șoareci în casă. Ce e de făcut?

Blocați accesul șoarecilor

Important este să aflați pe unde a intrat șoarecele în casă. Șoarecele nu este unul dintre cele mai inteligente rozătoare și, prin urmare, folosește de obicei aceeași cale de acces. Vă puteți da seama după excremente sau resturi de mâncare. Este important să astupați această cale de acces și, eventual, să blocați alte crăpături care ar putea servi drept intrare în casă.

Prădători naturali

Pentru șoareci, pisica, câinele și păsările sunt prădători naturali. Dacă aveți pisică în apartament sau în casă, sunt șanse să nu aveți probleme cu șoarecii. Cu toate acestea, unele pisici sunt atât de domesticite încât nu mai vânează șoareci. Dar, uneori, simpla prezență a unui prădător este suficientă pentru șoareci.

Capcane

Capcanele reprezintă modul clasic de a prinde șoarecii. Există nenumărate feluri și tipuri de capcane, atât umane, cât și inumane, depinde de alegerea dvs. Cele mai utilizate capcane sunt capcanele cu arc, la care se atașează momeala, apoi capcana este întinsă și apoi așteptați până se prinde șoarecele. Printre cele mai potrivite momeli se numără pâinea, salamul, brânza sau ciocolata. Problema cu aceste capcane, însă, este că șoarecele poate lua adesea momeala din partea cealaltă, unde nu există suport, iar capcana se va închide apoi în gol. În plus, unii oameni s-ar putea să fie deranjați să scoată șoarecele mort din capcană.

Există și capcane tip cutie cu otravă. Dar aveți grijă să nu lăsați animalele de companie sau copiii să ajungă la capcană. Există și capcane tip cutie fără otravă, acestea doar prind șoricelul iar dăunătorul poate scăpa. Este suficient ca apoi să eliberați șoarecele undeva în natură, pe o poiană sau în pădure. Dar aveți grijă să nu fie în apropierea casei dvs., fiindcă șoarecele se poate întoarce.

Pe internet există nenumărate sfaturi cum să confecționați o capcană acasă. Dar problema cu capcanele este că nu există nicio garanție că șoarecele va fi prins în capcană. Dacă acesta are acces la hrană mai bună decât cea pe care o oferiți în capcană, probabil că nu îl veți prinde.

Alungați-l!

O altă modalitate o reprezintă aparatele repelente și soluțiile repelente. Această metodă este atât o soluție preventivă, cât și umană. Cei mai comuni sunt repelenții olfactivi. Aceștia îndepărtează dăunătorii prin mirosul lor, dar atenție, este foarte posibil ca nici dvs. să nu vă placă mirosul.

Una dintre cele mai bune soluții este reprezentată de aparatul cu ultrasunete repelent pentru șoareci. Acesta funcționează prin emiterea de ultrasunete care sunt imperceptibile pentru urechea umană, dar foarte neplăcute pentru șoarece. În plus, aceste aparate repelente de înaltă calitate schimbă tonul sunetelor emise și împiedică astfel rozătoarele să se obișnuiască cu sunetul. În cazul alungării șoarecilor, este recomandabil să achiziționați câte un aparat pentru fiecare cameră în care ați observat vreun șoarece. Avantajul acestei metode este că aparatele continuă să funcționeze și după ce dăunătorul a fost alungat și astfel acționează și ca o măsură preventivă.

Există multe modalități de a scoate șoarecii din casă, depinde doar de alegerea dvs. Cel mai bine este să alegeți o soluție care să vă garanteze că veți scăpa de mai mulți șoareci, deoarece, așa cum am menționat deja, șoarecii nu sunt animale solitare. Este important să vă gândiți și la prevenție, mai ales dacă locuiți într-o casă înconjurată de natură, unde incidența șoarecilor este mai mare.